Au Monty

Omgeving

Klaar om de deur uit te gaan? We helpen jou graag voor een rijk gevuld dagprogramma: een uitstap in de omgeving, een wandeling in de mooie natuur, een bezoek aan een toeristische trekpleister of aan het nabijgelegen Namen of Dinant met ieder zijn Citadel? Hier enkele mogelijkheden:

Lustin en omgeving:

Pittoresk dorpje, mooie wandelingen en mogelijkheid tot bezoek aan de beste Belgische wijngaard 'Bon Baron' (op afspraak)

De stad Namen:

Gezellige en levendige stad op ong. 10 kilometer. Gelegen op de splitsing van Samber en Maas. Met zijn mooi intact gebleven Citadel, het gezellige oude stadsgedeelte met winkeltjes, cafe's en restaurantjes, de winkelstraten, ... of een vaartochtje op de Namourettes?

Wepion:

De 'Fraise'-streek van Wallonie met het gekende aardbeienmuseum, en de cremerie van de streek 'Fleur de Lait' langs de oever van de Maas.

Profondeville:

Hoofdgemeente waartoe Lustin behoort, gezellige dorpskern waar een mooie wandeling langsheen de Maas kan eindigen op een leuk terrasje.

Annevoie:

Op 7 kilometer van Lustin kan je de prachtige tuinen van Annevoie bezoeken. Aan het kerkje van Annevoie-Rouillon start een prachtige wandeling naar Maredsous, en breng onderweg een bezoekje aan de burchtruine van Montaigle.

Maredsous:

En de Abdij van Maredsous! Mooie uitstap met diverse activeiten doorheen het jaar, onder andere de Kerstmarkt en de Provencaalse markt.

Dinant:

De stad van Adolphe Sax, met zijn Citadel en de Abdij van Leffe.

Mettet:

Met zijn beroemde racecircuit voor wie van snelle wagens houdt.

Ben je bij ons te gast, vraag ons dan zeker naar activiteiten in de buurt.